www.formull.ir

فرمولاسیون و نحوه ساخت خمیر دندان /فرمول خمیر دندان /آموزش تولید خمیر دندان

فرمولاسیون و نحوه ساخت خمیر دندان /فرمول خمیر دندان /آموزش تولید خمیر دندان

 

شرکت مهندسین مشاور مفتخر می باشد با تجربه چندین ساله فعالیت های صنعتی و آزمایشگاهی خود را در قالب بهترین فرمولاسیون و نحوه ساخت خمیر دندان /فرمول خمیر دندان /آموزش تولید خمیر دندان و تمامی فرمولاسیون محصولات آرایشی و بهداشتی در اختیار علاقمندان به تولید قرار دهد .

 

خمیر دندان فرآورده ای است که برای تمیز کردن سطوح دندان از باقیمانده های مواد غذایی و سایر مواد چسبنده به آن­ها، بزاق و سفید کردن مینای دندان، کاستن بوی دهان، حفظ لثه ها و دندان­ها همچنین تازگی در دهان به کار می­رود. خمیر دندانی خوب است که دارای قدرت پاک کنندگی مناسب بوده و هیچ گونه آسیبی برای مینای دندان، لثه، لایه های مخاطی و یا دهان ایجاد نکرده و با پوست و مخاط دهان سازگار باشد.همچنین دارای بافت نرم و یکنواخت بوده در اثر فشار معمولی و در دمای اتاق به راحتی از تیوپ خارج شده و بر روی مسواک پخش شود. و فراموش نشود که در مدت زمان مصرف از لحاظ فیزیکی، شیمیایی پایدار بوده و تغییری در شکل ظاهری آن پدیدار نگردد.

خمیر دندان ها دارای مواد پاک کننده دندان هستند که باعث تمیز و براق شدن دندان ها می شوند به سه شکل خمیری، پودر و مایع وجود دارند.

 

فرمولاسیون و نحوه ساخت خمیر دندان

خمیر دندان ، یک خمیر یا ژل است که همراه با مسواک برای سلامت دهان و زیبایی به کار گرفته می شود. از زمان معرفی تا کنون ، فرمولاسیون خمیر دندان بطور قابل توجهی تکامل یافته است . از سوسپانسیون پوسته های تخم مرغ خرد شده یا خاکستر تا فرمولاسیون پیچیده مراحلی است که این ماده طی کرده است . می توانیم بگوییم امروزه خمیر دندان ها با بیش از ۲۰ ماده تهیه می شوند.

از اهداف این ترکیبات، می توان به مقابله با پوسیدگی دندان ، بیماری لثه ، بوی بد دهان ، فرسایش و حساسیت دندان به عاج دندان اشاره کرد. علاوه بر این ، خمیردندان ها از مواد ساینده برای تمیز و سفید کردن دندان ، طعم هایی برای خوشبو کردن نفس و رنگ ها برای جذابیت بصری بهتر تشکیل شده اند. خمیردندانهای موثر ، آنهایی هستند که برای حداکثر فراهمی زیستی خود فرموله شده اند.

 

عملکرد خمیردندان

خمیر دندان ها دارای دو عمل عمده هستند:

۱-عمل تمیز کنندگی:

که باعث حالت تمیزی دندان از پلاک میکروبی و خوشبو شدن دهان می شوند.

۲-اثر درمانی:

که با داشتن ترکیبات خاصی نظیر فلوراید موجب افزایش مقاومت دندان می شوند.

ترکیبات اصلی خمیردندان

  1.  مواد ساینده: که قسمت عمده خمیر دندان را تشکیل داده و موجب پولیش سطوح دندان و پاک شدن آن از پلاک، مواد غذائی و … می شود.
  2. ترکیبات فلوراید: که موجب افزایش مقاومت مینا در برابر پوسیدگی می شوند.
  3. اسانس: که موجب خوشبو شدن خمیر دندان و دهان می شود.
  4.  مواد دترژانت: که موجب کف کردن خمیر دندان در هنگام استفاده می شود.

مزیت یک خمیر دندان از نظر طبی آن است که درصد مواد ساینده و موادی که باعث قوام خامه ای آن می شود چقدر است در حالیکه بسیاری از مردم کیفیت خمیر دندان را با میزان کف کردن آن می سنجند، کف کردن خمیر دندان فقط موجب سهولت حرکت مسواک می شود.

همچنین بو، مزه، اسانس، رنگ و غیره، یک خمیر دندان نیز نشانه کیفیت آن نیست و به همه توصیه می کنیم که برای حفظ بهداشت خود، از مصرف خمیر دندان های بی نام و نشان که مورد تائید مراجع ذیصلاح بهداشتی و مهر استاندارد نیستند استفاده نکنید.

 

مهمترین تفاوت شرکت مهندسین مشاور با سایر شرکت ها

 

 ارائه ی فرمول های جدید و با کیفیت  و تامین  مواد  اولیه مورد نیاز شما 

نشان دادن راهکار برای تولیدی بدون نیاز به تجهیزات صنعتی

تا سالها پشتیبانی مستقیم تولید شما را چه از نظر علمی و کیفیت 

به روز رسانی فرمولاسیون و نحوه ساخت خمیر دندان /فرمول خمیر دندان /آموزش تولید خمیر دندان را برای شما انجام می دهد.

 همراه با شما قدم به قدم و گام به گام پیش می رویم تا در کار خود استاد و بهترین شوید.

 

 

 

فرمول و آموزش تولید انواع خمیردندان

۱٫فرمول خمیر دندان حاوی مواد ساینده:

مواد ساینده شامل دی‌اکسیدسیلیکون ، سیلیکات‌پتاسیم و آلومینیوم است. بیشتر خمیر دندان‌هایی که با این نام در بازار وجود دارد طوری ساخته شده‌اند که بیشتر باعث تمیزی و شفافیت دندان‌ها و کمتر باعث سائیدگی آن می‌شوند. باید توجه داشت هنگام استفاده از این خمیردندان‌ها نباید با فشار شدید مسواک را روی دندان کشید، چرا که احتمال سایش دندان در این موارد وجود دارد و موجب عقب رفتن لثه و عریان شدن عاج دندان می شود.

مواد پاک کننده داخل این خمیر‌ دندان باعث تمیزتر شدن دندان‌ها می‌شود، ولی نباید خمیردندانی خرید که حاوی مقادیر زیادی مواد ساینده باشد، چرا که وجود بیش از حد آن به مینای دندان‌ها آسیب زده و موجب حساسیت آنها می‌شود.

۲٫فرمولاسیون خمیر دندان‌های ضدپلاک میکروبی:

پلاک میکروبی لایه‌ای از باکتری است که به طور طبیعی در دهان و مواد غذایی وجود دارد. این لایه معمولا ظرف ۲۴ ساعت روی سطح دندان‌ها تشکیل می‌شود ولی به‌ راحتی با استفاده‌ از مسواک برداشته می‌شود، باید توجه داشت که مسواک زدن باید دائمی و مرتب باشد زیرا در غیر این‌ صورت لایه حتما تشکیل خواهد شد. معمولا همه خمیر دندان‌ ها حاوی تری‌ کلوزان و فلوئورید سدیم هستند که همان مواد ضد میکروبی‌ هستند.

۳٫نحوه ساخت خمیر دندان حاوی مواد طعم‌ دهنده:

این نوع خمیردندان‌ها بیشتر جنبه تجاری دارند و وجود آن به معنای خوب بودن خمیر دندان نیست. این خمیر دندان‌ها بیشتر برای کودکان ساخته می‌شوند تا تمایل آنها را به مسواک زدن بیشتر کنند، ولی به‌ طور کلی تاثیر آنها در پیشگیری از پوسیدگی و محافظت از دندان‌ها ناچیز است.

۴٫فرمول و آموزش تولید خمیر دندان حاوی فلوراید:

فلوراید روی مینای دندان‌ها رسوب کرده و به شکل یک سپر در برابر اسیدهای سنتز شده، باکتری‌های دهان و آنهایی که در مواد غذایی و نوشابه‌های گازدار موجود هستند، اثر می‌کند. بیشتر دندانپزشکان توصیه می‌کنند از خمیردندان‌های حاوی فلوراید بالا استفاده کنید تا از سرطان و خشکی دهان پیشگیری شود، ولی باید دقت کرد که سهوا بلعیده نشوند. خمیردندان حاوی فلوراید در هر سنی قابل استفاده است اما در سنین کمتر از سه سالگی باید میزان استفاده از آن حداقل باشد، یعنی به اندازه یک دانه ماش روی مسواک. اگر کودکی مدام فلوراید ببلعد دچار مشکلی به نام فلوئوروزیس دندانی می‌شود. این بیماری باعث می‌شود که مینای دندان به خوبی تشکیل نشود و مینای دندان دارای لکه‌هایی مات و سفید تا زرد قهوه‌ای باشد. همچنین بلع زیاد خمیر دندان حاوی فلوراید باعث تهوع و استفراغ فرد می‌شود.

فلوراید در کاهش پوسیدگی و جلوگیری از ایجاد حفره های روی دندان ها بسیار موثر است. همچنین فلوراید به درمان پوسیدگی های اولیه و بهبود ضعف های مینای دندان کمک می کند.

مطالعات نشان می دهد که فلوراید سدیم (NaF) موثرترین فرمولاسیون فلوراید است که خوشبختانه بیشتر تولید کنندگان خمیر دندان از آن استفاده می کنند .فلوراید سدیم در بخشی که مینای سالم دارد با هیدروکسی آپاتایت (ماده ی تشکیل دهنده ی مینا) ترکیب شده و فلوئور آپاتایت به وجود می آورد که این ترکیب به مراتب سخت تر و مقاوم تر از هیدروکسی آپاتایت است. به این ترتیب فلوئور با مقاوم سازی مینا می تواند فرسایش اسیدی مینا و عاج را محدود کند.

۵٫فرمولاسیون خمیر دندان سفید کننده:

بعضی از خمیر دندان‌ها حاوی ماده‌ای به نام پراکساید هستند که سفید کننده محسوب می‌شود. اما نکته مهم این است که این ماده قادر نیست دندان‌ها را سفید کند. وجود ماده دیگری به نام تری‌ پلی‌ فسفات سدیم نیز در بعضی از خمیردندان‌ها وجود دارد که باعث شکسته‌ شدن رنگدانه‌های موجود در مینای دندان می‌شود و این‌طور به نظر می‌رسد که دندان سفیدتر شده است. خمیردندان‌های سفیده‌کننده برای این‌که اثر داشته باشند باید دو بار در روز و به مدت دو تا چهار هفته استفاده شوند.

استفاده زیاد از این نوع خمیر دندان باعث سایش مینای دندان شده و دندان‌ها به تدریج حساس‌تر می‌شوند همچنین سایش زیاد سطح دندان، موجب می‌شود سطح عاج نمایان شود که زردتر از سطح مینای دندان است. بهتر است افراد خود اقدام به سفید کردن دندان نکنند و این کار را به دندانپزشک بسپارند تا با روش‌های بی‌خطر و تخصصی دندان‌ها را سفیدتر کنند.

این ها دسته از خمیر دندان ها هستند که مکانیزم های مختلفی برای سفید کردن دندان ها دارند. به طور کلی انواع خمیر دندان سفید کننده به یکی از این دو روش عمل می کنند:

۱٫ متدهای فیزیکی ( با کمک  ساینده ها )

در روش فیزیکی ساینده ها باعث برداشته شدن رنگدانه های خارجی از سطح دندان ها می شوند.  رنگدانه های خارجی در اثر فاکتورهای محیطی مانند سیگار، غذاها و نوشیدنی ها و آنتی بیوتیک ها به صورت رنگدانه های تیره روی سطح دندان ها تشکیل می شوند.

۲٫ مکانیسم های شیمیایی (  بوسیله ی مواد  سفیدکننده / اکسید کننده )

خمیر دندان های سفید کننده که با مکانیسم شیمیایی عمل می کنند حاوی هیدروژن پراکسید و یا کارباماید پراکسید هستند. کارباماید پراکسید ماده ای است که در تماس با آب شکسته شده و به اوره و هیدروژن پراکسید تبدیل می شود. هیدروژن پراکسید سپس تشکیل رادیکال های آزادی را می دهد که حاوی اکسیژن بوده و در واقع به عنوان مولکول های فعال سفید کننده ( بلیچینگ دندان ) عمل می کنند. این خمیر دندان ها بر روی رنگ داخلی دندان  که در اثر ژنتیک، سن و نقایص مادرزادی ایجاد شده و معمولا زرد رنگ می باشد تاثیر می گذارد.

از آنجا که خمیر دندان های سفید کننده مواد ساینده ی بیشتری دارند و هنوز در تحقیقات اثر قطعی آنها بر روی سختی مینا مشخص نشده است، بیشتر دندانپزشکان استفاده از این خمیر دندان ها را در طولانی مدت توصیه نمی کنند. از جمله مواد ساینده در خمیردندان ها می توان به کلسیم کربنات ، دی کلسیم فسفات دی هیدرات، سدیم کربنات و سیلیس هیدراته اشاره کرد.

۶٫فرمول و روش ساخت خمیر دندان‌های گیاهی:

این خمیردندان‌ها حاوی طعم و رنگ مصنوعی نیستند. البته خمیر دندان‌هایی که حاوی مواد صناعی هستند نیز کاملا بی‌خطرند، ولی این دو خمیر دندان فرق چندانی با هم ندارند و تاثیر آنها در پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها یکی است.

 

 

۷٫فرمولاسیون خمیر دندان‌های ذغالی یا حاوی کربن فعال:

فرمولاسیون این خمیر دندان‌ها جدیدترین نوع خمیر دندان‌ها هستند. حاوی کربن فعال می‌باشند که در موارد بسیاری کاربرد دارد؛ مانند جذب و از بین بردن جرم و بوی بد و نامطبوع دهان، سفید کردن دندان‌ها بر اثر از بین بردن لکه‌ها و …. این خمیر دندان‌ها حاوی مقادیر کمتری فلوراید هستند و ماده اصلی آنها همان گونه که گفته شد کربن فعال است. این ماده ۹۰% باکتری‌های درون دهان شما را از بین برده و باعث تمیزی و سفید شدن آنها شود.

 

۸٫فرمول خمیر دندان ضد تارتار:

لایه‌ای از باکتری‌ها بر روی دندان‌ها وجود دارد که به آن پلاک می‌گویند. اگر این لایه پاکسازی نشود، سخت شده و به تارتار یا جرم تبدیل می‌شود. جرم می‌تواند بر روی دندان‌ها و زیر لثه‌ها شکل بگیرد و به بیماری‌های لثه ختم شود. در خمیر دندان‌های ضد تارتار ترکیبات شیمیایی مانند پیروفسفات و سیترات روی موجود است.

 

۹٫فرمولاسیون خمیر دندان های ضد جرم

جرم ها در اثر مینرالیزه شدن ( معدنی شدن ) پلاک میکروبی روی سطوح دندانی تشکیل شده  و می توانند سبب ایجاد بیماری های لثه شوند. معدنی شدن پلاک و سخت شدن آن ( ایجاد جرم ) به دلیل فوق اشباع بودن بزاق با یون های کلسیم و فسفات صورت می گیرد.

فرمول بعضی از خمیر دندان های ضد جرم به گونه ای طراحی شده است که پروسه معدنی شدن پلاک و تبدیل آن به جرم را دچار وقفه می کنند. این نوع خمیر دندان ها به این منظور زینک سیترات و زینک کلراید را در ترکیب خود دارند.

مکانیسم دیگری که در خمیر دندان های ضد جرم استفاده می شود، اضافه کردن مهار کننده های رشد کریستال است تا به این ترتیب تشکیل جرم را کاهش داده و به تعویق بیندازند. پیروفسفات های محلول نمونه ای از این مهارکننده ها هستند که به ترکیب این نوع خمیردندان ها افزوده می شوند.

 

۱۰٫نحوه ساخت خمیر دندان های ضد باکتری

در این نوع خمیر دندان ها از ماده ای به نام تری کلوزان (Triclosan) استفاده می شود. تری کلوزان یک ماده ی ضد باکتری با طیف وسیع است که بر علیه انواع گسترده ای از باکتری ها موثر است. این ماده به عنوان عامل ضد باکتری در صابون های دئودورنت و اسکراب های ضد باکتری پوست در کشور آمریکا بکار می رود.

تری کلوزان همچنین به عنوان یک عامل آنتی باکتریال در محصولات دهانی مانند خمیر دندان ها و انواع دهانشویه ها بکار برده می شود.  با اینکه میزان این ماده در خمیر دندان ها در محدوده ی حداقل مجاز یعنی ۰٫۳% است، با این وجود استفاده ی زیاد از این نوع خمیر دندان ها توصیه نمی شود.

 

۱۱٫فرمولاسیون خمیردندان ضد حساسیت

مواد فعال تشکیل دهنده این نوع خمیردندان علائم ناشی از حساسیت عاج دندان را به دو طریق کاهش می‌دهد. نخست این که واکنش نورون‌ها به محرک درد را متوقف می‌کند و دوم این که توبول‌های عاجی دندان را مسدود می‌کند. خمیردندان ضدحساسیت در انواع مختلف با نام‌های تجاری گوناگون به بازار عرضه می‌شود که با توجه به مواد فعال تشکیل دهنده عملکرد متفاوتی دارند. بنابراین توصیه می‌کنیم قبل از تهیه خمیردندان ضدحساسیت ابتدا با دندانپزشک معالج خود مشورت کنید تا دندانپزشک پس از معاینه کامل دلیل حساسیت دندان را مشخص کند.

 

مزیت های استفاده از خمیر دندان با فرمولاسیون مهندسین مشاور

۱- کاهش پلاک میکروبی:

معمولا خمیر دندان‌ها حاوی موادی هستند که نقش آنها کاهش پلاک میکروبی موجود در سطح دندان‌ها و لثه است خمیردندان ها علاوه بر داشتن مواد ضد میکروبی، با ایجاد کف و همچنین سایشی که به واسطه وجود مواد ساینده ایجاد می نمایند این نقش را ایفا نموده، دندانها را در مقابل تجمع پلاک‌های میکروبی و نهایتاً بیماری‌های لثه حمایت می نمایند.

۲- خاصیت ضد پوسیدگی:

خمیردندان ها علاوه بر کمک به کاهش میکروبهای پوسیدگی زا به علت دارا بودن فلوراید باعث توقف پوسیدگی در مراحل اولیه و استحکام بیشتر مینای دندان و افزایش مقاومت دندانها در مقابل پوسیدگی میشود. این توافق وجود دارد که عنصر فلوراید در خمیردندانها مهمترین و مؤثرترین ماده برای سلامتی دندانها می باشد بنابراین مؤکداً توصیه می گردد افراد بزرگسال از خمیردندانهای حاوی فلوراید استفاده نمایند.

۳-در دندانهای حساس به سرما، گرما ، شیرینی یا شوری:

بافت اصلی تمام دندانها عاج میباشد که دارای ساختمان میکروسکوپی متشکل از لوله های عاجی است. مواد داخل این لوله ها باعث انتقال حرارت و حس درد می باشند. عاج در قسمت تاج دندان به وسیله مینا و در قسمت ریشه بوسیله سمان پوشیده شده است. اگر به علت پوسیدگی، سایش یا شکستگی تاج، عاج دندان به محیط دهان باز شود به علت ساختمان میکروسکوپیک عاج دندانها حساس می‌گردد و هر تحریکی باعث درد و ناراحتی میشود. به منظور رفع این مشکل برخی خمیر دندانها حاوی استرانسیوم کلراید یا مواد دیگری می باشند که با رسوب در محل عاج مدخل لوله‌های عاج را مسدود می نمایند.

تجویز این خمیر دندانها باعث رفع درد حساسیت از دندان‌های حساس میگردد. بدیهی است ضرورت دارد اشخاص مبتلا به دندانهای حساس جهت تشخیص قطعی به دندانپزشک مراجعه و مورد معاینه قرار گیرند. چرا که ممکن است در پوسیدگی دندانی موارد دیگری از بیماری ها با همین علائم دیده شوند که در آن صورت نیاز به درمانهای دندانپزشکی میباشد و تجویز خمیر دندان ضد حساسیت صحیح و کافی نمیباشد. معمولا در بروشور و یا بر روی بسته بندی خمیر دندانها مواردی را ذکر می کنند که بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و مطالعات دقیق و کافی برای اثبات آن وجود ندارد.

 

مواد تشکیل دهنده خمیر دندان

خمیر دندان ها در انواع مختلفی چون خمیری و ژلی موجود هستند. با این همه تنوع، چند مادۀ تشکیل‌دهنده هستند که در اکثر خمیر دندان ها به طور معمول وجود دارد. این مواد عبارتند از:

۱- عوامل ساینده

مواد زبر، شامل کلسیم‌کربنات و سیلیکات‌ها، که به حذف غذا، باکتری، و بعضی رنگ‌ها از روی دندان کمک می‌کنند.

۲- طعم‌دهنده‌ها

شیرین‌کننده‌های مصنوعی، مانند ساکارین، معمولاً به خمیر دندان اضافه می‌شوند برای طعم بهتر آن. در حالی که اکثر مردم از خمیر دندان ها طعم نعناعی را در ذهن دارند، انواع بیشتری از جمله طعم دارجینی، لیمویی، حتی آدامس بادکنکی (برای کودکان یا کودکان درون!) موجود است.

۳- مرطوب‌کننده‌ها

مواد تشکیل‌دهندۀ خمیر یا ژل دندان معمولاً شامل گلیسرول است برای جلوگیری از خشک‌شدن آن.

۴- تری کلوزان

این ماده ضدمیکروبی عفونت‌های بین لثه و دندان را کاهش می‌دهد. اضافه کردن تری کلوزان به خمیردندان نیز مانند فلوئور هر چند ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد، اما سودمندی آن بر مضر بودنش غلبه می‌کند.

۵- حجم‌دهنده‌ها

عواملی که به خمیر دندان حجم می‌دهند، مانند مولکول‌های چسبناکی که در بعضی جلبک‌های دریایی یافت می‌شود. این مواد به حفظ حالت خمیر دندان کمک می‌کنند.

 

www.formull.ir

۶- مواد شوینده

کفی که به هنگام مسواک‌زدن مشاهده می‌کنید، از همین مواد شوینده تولید می‌شود، مانند سدیم لوریل سولفات.

۷- کنترل کننده جرم

اگر خمیردندان طعم تند و سوزاننده‌ای دارد، احتمالاً حاوی تتراسدیم پیروفسفات یعنی ماده‌ای است که اجازه نمی‌دهد نمک‌های کلسیم فسفات (جرم) پشت دندان‌های پیشین فک پایین جمع شود. یکی از مشکلات خمیردندان‌های جرم‌گیر این است که ماده فعال برای موثر بودن باید در شوینده (دترجنت) قوی‌تر از حد متعارف حل شود، به همین دلیل استفاده از این نوع خمیردندان برای دندان‌های حساس به pH بالا مناسب نیست.

 

تاریخچه خمیر دندان

در سال ۱۸۷۳ اولین خمیر دندان ، در یک ظرف شیشه ای وارد بازار شد و از سال ۱۸۹۲ ، خمیردندان به شکل تیوپ وارد بازار شد. استفاده از فلوراید برای کاهش پوسیدگی دندان در میانه ی  دهه ۱۹۵۰ روانه بازار شد. اولین ماده فعال اصلی که در دندانپزشکی های امروزی و بدون نسخه معرفی می شود ، فلوراید است.

انواع گوناگون فرمول خمیر دندان

یکی از رایج ترین فرمولاسیون انواع خمیر دندان ، خمیر دندان فلورایدی است. از آنجا که فلوراید دندان های شما را قوی می کند و از پوسیدگی جلوگیری می کند ، دندانپزشکان آن را برای کودکان و بزرگسالان توصیه می کنند. بررسی بالینی مزایای موضعی فلوراید در دندانپزشکی کودکان ثابت کرد که میانگین پوسیدگی دندانها، ۴۹ درصد در کودکان را کاهش می دهد. همچنین خمیردندان هایی برای کنترل جرم دندان در بازار هستند.

گاهی اوقات نیز افراد با مشکل حساسیت دندان مواجهند. خوردن یا نوشیدن غذاهای گرم و سرد می تواند برای آن ها دردناک باشد. حساسیت دندان ها معمولاً به دلیل ضعف مینای دندان یا پوسیدگی ریشه در معرض آن است. اینجاست که این خمیر دندان برای این نوع دندان ها مفید است. خمیردندان ،دردی را که با مسائل حساسیت همراه است تسکین می دهد. حتی می توانید خمیر دندانی که خاصیت سفید کنندگی هم داشته باشد را برای حساسیت پیدا کنید.

در نهایت ، ویژگی اکثر خمیردندان ها خاصیت سفید کنندگی است. در تولید خمیردندان اگرچه از مواد مختلفی استفاده می شود اما اکثر آنها دارای ماده سفید کننده هستند تا دندان های شما را سفیدتر کند. مواد تشکیل دهنده یا با لکه ها مبارزه می کنند یا رنگ دندان های شما را روشن می کنند.

 

نوین ترین فرمول خمیر دندان

جامعه علمی و دندانپزشکی، مصرف فلوراید را توصیه می کنند. هدف اصلی این خمیردندان  حذف بقایا و پلاک است و آن ها همچنین عملکردهای جانبی مانند خوشبو کردن نفس و سفید کردن دندان ها را هم انجام می دهند.

خمیردندان ها معمولا به صورت خمیر ژل یا مایع عرضه می شوند. طی این سالها بسیاری از دندانپزشکی ها ، بر استراتژی های بازاریابی برای فروش محصولاتی با قابلیت سفید کردن ، تمرکز کرده اند.

 خمیر دندان ها ، امروزه دارای طیف گسترده ای از ویژگی ها هستند.  اگرچه گونه های مختلفی از انواع خمیردندان موجود است اما اکثر آنها دارای ترکیبات اصلی و عملکرد یکسانی هستند که نقش خاصی را در فرمولاسیون ایفا می کنند.

مواد ساینده موجود در خمیردندان، مواد پاک کننده جامدی هستند که به از بین بردن بقایای غذا ،پلاک و لکه های باقی مانده از دندان کمک می کنند. برخی از مواد ساینده می توانند مقدار خاصی از مواد را به سطح دندان وارد کنند.

اکثر طعم دهنده های دندانی ، طعم قابل قبول و مشخصی به محصول می بخشند که این طعم ها بر اساس روغن نعناع و خود نعناع است تا طعم های منحصر بفردی را بر اساس گیاهان ، ادویه جات ، میوه ها و غیره ایجاد کنند. همچنین شیرین کننده هایی مانند سدیم ساخارینات به آن اضافه می شود تا به خوشایند بودن محصول در حین استفاده، کمک کند.

 

مقدار استاندارد فلوراید در ساختار خمیردندان

خمیر دندان حاوی فلوراید برای دندان‌ها فواید بسیاری دارد. میزان فلوراید در خمیر دندان دارای ۱۳۰۰ ppm تا ۱۵۰۰ppm  فلوراید است که معیاری برای سنجش غلظت ذرات در محلول‌ها است). میزان فلوراید در خمیر دندان ‌های کودکان کمتراز این حد است، زیرا بلع بیش از حد مجاز فلوراید ممکن است باعث مسمومیت کودک شود و گاهی نیز لکه‌‌های سفید ناخوشایندی را روی دندان‌‌ها پدید می آورد که به آن فلوروزیس می‌گویند.

از این رو، مصرف خمیر دندان‌ ‌های بزرگسالان (که حاوی فلوراید بیشتری است)، برای کودکان شش ساله و کوچکتر که کمتر قدرت کنترل بلع خود را دارند، توصیه نمی‌شود.

 

مواد تشکیل دهنده خمیر دندان طبیعی برای دندان‌های حساس

بهترین خمیر دندان طبیعی برای دندان حساس حاوی پتاسیم نیترات، استرانسیوم کلراید و استرانسیوم استات هستند. این مواد با رسوب در توبول‌‌های عاجی و مسدود کردن پایانه ‌‌های عصبی درون آن‌‌ها، درد دندان‌‌‌های حساس را تا حد زیادی کاهش می‌دهند.

نکته قابل توجه این است که بیشتر این خمیر دندان ‌‌ها در هنگام استفاده کف زیادی ایجاد نمی‌کنند، ولی عدم وجود کف زیاد، نشانه نامطلوب بودن خمیردندان نیست.

 

 

خدمات مهندسین مشاور

مهندسین مشاور در زمینه ارائه ی موارد ذیل در خدمت شما علاقمندان به تولید می باشد :

ارایه ی فرمولاسیون

 

آنالیز مواد

 

راه اندازی خط تولید

 

تامین مواد اولیه

 

ارایه ی طرح های توجیحی ، تجهیز آزمایشگاهی

 

اعزام مهندسین جهت راه اندازی خط تولید در داخل و خارج کشور

 

 

کلام آخر مهندسین مشاور در ارتباط با فرمولاسیون و نحوه ساخت خمیر دندان

خمیر دندان به عنوان یکی از محصولات بهداشتی پر کاربرد شناخته می شود که پیوند نزدیکی با سلامتی انسان دارد، مواد شیمیایی متعددی در فرمولاسیون خمیردندان استفاده می شود که عبارتند از سدیم هگزا متا فسفات ، بی کربنات سدیم ، سدیم لوریل سولفات ، گلیسیرین ، سوربیتول ، پروپیلن گلیکول و… 

 

گروه مهندسین مشاور مفتخر است در زمینه ی ارایه ی فرمولاسیون و نحوه ساخت خمیر دندان /فرمول خمیر دندان در قالب فرمولاسیون و روش تولید در خدمت علاقمندان به تولید می باشد .

 

افتخار ما اینست که فرمولاسیونی با کیفیت و پارامترهای عالی در اختیار تولید کننده قرار دهیم و آسانی در تولید بدون نیاز به تجهیزات صنعتی را آموزش دهیم.

 

برای فرمولاسیون محصول مد نظر خود فقط یکبار هزینه کنید .فرمولاسیون های ارايه شده توسط گروه مهندسین مشاور قابل رقابت با برترین برندهای داخلی و خارجی می باشد. 

 

برای تهیه فرمولاسیون و نحوه ساخت خمیر دندان با ما در تماس باشید …

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *