فرمولاسیون انواع تینر در مهندسین مشاور

آموزش تولید تینر /فرمول انواع تینر

آموزش تولید تینر /فرمول انواع تینر

 

شرکت مهندسین مشاور مفتخر می باشد با تجربه چندین ساله فعالیت های صنعتی و آزمایشگاهی خود را در قالب بهترین آموزش تولید تینر /فرمول انواع تینر و تمامی فرمولاسیون محصولات صنعتی در اختیار علاقمندان به تولید قرار دهد .

فرمول و آموزش تولید تینر 

تینر به گروهی از حلال گفته می‌شود که با یکدیگر مخلوط و به منظور بالا بردن کیفیت رنگ از آن استفاده می‌شود و تأثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی رنگ دارد. استفاده از تینر روغنی مزایای بسیار زیادی دارد که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرعت تبخیر بالا
  • نقطه جوش
  • نقطه اشتعال
  • قدرت حلال بودن زیاد
  • قابلیت شعله‌وری

یکی از نکاتی که در انتخاب تینرها باید به آن دقت بسیاری شود این است که تینر باید مناسب با رنگ انتخاب شود، دلیل این انتخاب قدرت حلالیت تینر و رقیق کنندگی است. برای اینکه یک انتخاب تینر مناسب برای هر رنگ را داشته باشید باید به نکات زیر توجه کنید:

  1. خشک شدن سریع
  2. سطحی صاف
  3. چسبندگی مناسب
  4. براق بودن رنگ

فرمولاسیون انواع تینر

تینر دارای انواع بسیار زیادی است که هرکدام از آنها دارای کاربردهای بسیار مختلفی است که در ادامه به انواع تینر و کاربردهای آنها اشاره خواهیم کرد.

فرمول تینر فوری:

فرمول تینر فوری یک مکمل بسیار عالی برای بنزین خودروها است. طرز استفاده این تینر در هر ۶۰ لیتر بنزین یک لیتر تینر فوری می‌باشد.

فرمول تینر پلی اورتان:

پلی اورتان یک ماده فیزیکی و شیمیایی است و برای رقیق‌سازی رنگ‌ها از آن استفاده می‌شود. این تینر باعث می‌شد که لعابی یک دست روی سطح اسپری شود.

 

فرمولاسیون تینر آلکیدی:

فرمولاسیون تینر آلکیدی یک نوع پلی استر به حساب می‌آید و این نوع تینر حلال پذیری بسیار مناسبی در رنگ دارد.

 

مهمترین تفاوت شرکت مهندسین مشاور با سایر شرکت ها

 

 ارائه ی فرمول های جدید و با کیفیت  و تامین  مواد  اولیه مورد نیاز شما 

نشان دادن راهکار برای تولیدی بدون نیاز به تجهیزات صنعتی

تا سالها پشتیبانی مستقیم تولید شما را چه از نظر علمی و کیفیت 

به روز رسانی آموزش تولید تینر /فرمول انواع تینر را برای شما انجام می دهد.

 همراه با شما قدم به قدم و گام به گام پیش می رویم تا در کار خود استاد و بهترین شوید.

 

فرمولاسیون و آموزش تولید تینر روغنی 

فرمولاسیون تینرهای روغنی بر اساس حلال‌های هیدروکربنی ساخته شده‌اند و برای استفاده در رنگ‌هایی که پایه آلکید دارند توصیه می‌شوند.

تینر روغنی یکی از انواع تینرها است که از آن برای حل کردن و یا رقیق‌سازی رنگ‌های روغنی استفاده می‌شود. رنگ روغنی هم یکی از انواع رنگ‌ها است و از این نوع رنگ برای رنگ‌آمیزی سطح فلز استفاده می‌شود؛ برای مثال می‌توان به درب ورودی منزل که جنسی از فلز دارند و برای رنگ‌آمیزی آنها از رنگ روغنی استفاده می‌شود، اشاره کرد.

برای حل کردن رنگ روغن، از تینر روغنی استفاده می‌شود. در گذشته بسیاری از استادهای رنگ کار از بنزین برای حل کردن رنگ‌های روغنی استفاده می‌کردند اما امروزه با شناخت بیشتر این اساتید از این ماده جادویی، دیگر از بنزین برای حل کردن رنگ روغنی استفاده‌ای ندارند و به جای آن از تینر روغن دار استفاده می‌کنند.

ویژگی های استفاده از تینر روغنی 

این مدل تینر به طور کلی قدرت تبخیر خیسی رنگ را بالا می‌برد و همچنین باعث حل شدن رنگ با قدرت بهتر، برس خوری بهتر، قابلیت اسپری شدن و جلوگیری از خشک شدن رنگ در زمان باز بودن درب قوطی می‌شود.

به بیانی ساده‌تر می توان گفت برای اینکه بخواهیم از غلظت رنگ کم کنیم باید یک ماده بسیار مناسب را با رنگ مخلوط کنیم.

 

این امر باعث بروز مشکلاتی از قبیل بی‌کیفیت بودن رنگ را از بین ببرد و بهترین گزینه برای رقیق‌سازی رنگ‌های روغنی، استفاده از تینر روغنی است. البته این نکته قابل ذکر است که از این مدل تینر فقط برای رنگ‌های روغنی استفاده کنید در غیر این صورت باید از ترکیبات دیگری استفاده شود.

مشخصات فرمولاسیون تینر روغنی در مهندسین مشاور 

از بارزترین مشخصات تینرهای روغنی می‌توان به رنگ مات و کدر این تینر اشاره کرد، مشخصات آن بسیار شبیه تینر فوری است و تشخیص تینر روغنی از تینر فوری نیاز به تجربه‌ای بسیار دارد. باید تفاوت‌های این دو را بدانید.

بوی تینرهای روغنی بسیار مشابه بوی نفت است و برخی از افراد بوی این تینر را دوست ندارند از این رو استفاده از بنزین را برای رقیق سازی رنگ‌هایی روغنی ترجیح می‌دهند. یکی از راه‌های ساده برای تشخیص تینر روغنی از تینر فوری بوی آن است و به راحتی از طریق بوییدن این نوع تینر می‌توانید آن را تشخیص دهید. یکی دیگر از مشخصات تینرهای روغنی چرب بودن آن است و با آغشته کردن دستتان به این نوع تینر به راحتی می‌توانید آن را از تینر فوری تشخیص دهید.

سرعت تبخیر تینرهای روغنی بسیار پایین است و به همین دلیل اساتید رنگ آمیزی استفاده از بنزین را ترجیح می‌دهند اما یک مزیت بسیار مهم این نوع تینر این است که در حرارت‌های پایین می‌توان از آن استفاده کرد.

نحوه نگهداری و مصرف تینر روغنی

 از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های تینرها نقطه اشتعال است. تینرها زمانی خطرناک می‌شوند که در دمای ۴۰ درجه سانتی‌گراد درست کنار حرارتی مانند آتش قرار بگیرند در این صورت خطرناک و باعث آتش‌سوزی می‌شوند. در این صورت بهتر است این ماده را در یک محیط خشک، خنک و تاریک نگهداری کنید تا از هرگونه خطرات ناشی جلوگیری کنید.

هیچگاه از تینرهای روغنی در محیطی و بسته و بدون هرگونه تهویه مناسب استفاده نکنید زیرا استفاده در این گونه محیط‌ها سیستم تنفسی مصرف کننده و هر فردی که در آنجا حضور دارد را مختل می‌کند. بهتر است با استفاده از تهویه مناسب جریان هوا را در آن مکان‌ها به گردش اندازید و یا در صورتی که هیچ‌گونه راه برای جریان هوا وجود ندارد حتماً از ماسک مناسب و دستکش استفاده کنید. اگر از تینر در یک کارگاه استفاده می‌شود بهتر است کپسول آتش‌نشانی را در آنجا قرار دهید.

فرمول و آموزش روش ساخت تینر در مهندسین مشاور 

رقیق کننده رنگ یا تینر یکی از رایج ترین مواد شیمیایی صنعتی است . همچنین یکی از پرکاربردترین است. علاوه بر محصولات نازک کننده رنگ برای استفاده و تمیز کردن ، رقیق کننده رنگ برای سایر برنامه های تمیز کردن صنعتی  پاک کردن لکه ها ، چربی ها و موارد دیگر از برخی سطوح مناسب است.

رقیق کننده های رنگ معمولاً خصوصیات مشابهی دارند ، حتی اگر ترکیب شیمیایی از کالایی به محصول دیگر متفاوت باشد. 

رقیق کننده یک حلال فرار است که برای رقیق سازی یا گسترش رنگ های پایه روغن یا تمیز کردن استفاده می شود. حلالهای متداول که به عنوان مواد شیمیایی رقیق کننده رنگ استفاده می شود.شامل انواع معدنی ، سقز معدنی و واقعی ، استون ، نفتا ، تولوئن ، متیل اتیل کتون (MEK) ، دی متیل فرمامید (DMF) ، استرهای گلیکول و زایلن است.

در هنگام دست زدن به رقیق کننده ها احتیاط زیادی لازم است ، زیرا قرار گرفتن در معرض بخارات آنها در موقع استفاده یا هنگام پاکسازی ممکن است خطرناک باشد.

در بخش بسته بندی سفارشی  ، ما گزینه های مختلفی برای مواد شیمیایی ارائه می دهیم که می توانند به عنوان مواد رقیق کننده رنگ عمل کنند. محبوب ترین ترکیبات شیمیایی ما شامل سقز ، استون و مواد معدنی است. برنامه شما هرچه باشد.

تینر نقاشی ماده شیمیایی حلالی است که برای رقیق کردن رنگ های پایه روغنی به کار میرود همچنین برای پاک کردن بخش هایی که به اشتباه رنگ شده است به کار میرود.

 

ویژگی های فرمولاسیون تینر در مهندسین مشاور 

 

  • قدرت حلالیت
  • سرعت تبخیر
  • نقطه جوش
  • نقطه اشتعال و قابلیت شعله وری
  • سمیت

 

آشنایی با فرمول انواع تینر

  • فرمول تینر لوساید: با حلالیت بسیار بالا در رقیق سازی و حل کردن رنگ های اتومبیلی و اپوکسی
  • فرمول تینر فوری: با توانایی رقیق نمودن رنگهای فوری و سلولزی
  • فرمول تینر کوره ای: با حلالیت فوق العاده برای رقیق سازی رنگهای کوره ای که بر حسب کیفیت به دو صورت A و B قابل عرضه می باشند .
  • فرمول تینر استخری: برای رقیق نمودن رنگهای استخری
  • فرمول تینر شستشو: برای شستشو و پاکسازی دستگاه های صنعتی
  • فرمول تینر ورغنی یا وایت اسپریت: برای رقیق نمودن انواع رنگهای روغنی

 

ساختار فرمولاسیون تینر 

تینر را باید باتوجه به نوع رنگ انتخاب کرد. رنگ‌ها از لحاظ ساختاری، بلوری نیستند، بلکه پلیمری و آلی هستند، و بنابراین در تینرها حل می‌شوند، و البته برخی از رنگ‌ها تنها در تینرهای مخصوصی حل می‌شوند، اما غلظت این محلول وابسته به عواملی مانند نوع رزین و تینر و درصد این مواد است. همچنین یکی از مهمترین ویژگی‌های ساختاری تینر، رنگ و شفافیت آن است که درصد خلوص و کیفیت آن را نشان می‌دهد.

حلالیت تینر و یا قابلیت رقیق کنندگی تینر زمانی بالاتر است، که با مقدار کمتری از تینر، کاهش بیشتر ویسکوزیته رنگ به دست آید و رنگ رقیق‌تر شود.

علاوه بر میزان حلالیت تینر، یکی دیگر از ویژگی‌های مهم در تینر این است که سرعت تبخیر آن با سرعت تبخیر رنگ باید تقریبا همزمان باشد تا کیفیت نهایی بهتری حاصل شود.

همچنین ساختار تینر به گونه‌ای است که برای سلامتی انسان مضر است، از جمله خطرات تینر، روغن‌های موجود در آن است که در صورت تماس مستقیم با پوست منجر به مشکلات پوستی شده و حتی از طریق پوست جذب بدن می‌شود. همچنین بخارات ناشی از تبخیر تینر، برای سلامت ریه انسان مضر بوده و سبب ناهنجاری‌های تنفسی خواهد شد.

نقطه مشتعل شدن در واقع پایین ترین درجه حرارتی است که بخارات مایع با شعله یا جرقه کوچک مشتعمل می‌شود. هر چه نقطه اشتعال تینر بالاتر باشد، میزان خطر آتش‌سوزی در مراحل استفاده و یا نگهداری را کاهش می‌دهد.

 

تركيبات اصلی فرمولاسیون تينر در مهندسین مشاور

فرمولاسیون تینر در مهندسین مشاور  از ترکیبات درجه یک و مختلف شیمیای ساخته زشده است و کیفیت بی نظیری دارد. 

  • حلال ويژه
  • متانول
  • مخلوط زایلن
  • ايزوبوتان
  • نرمال بوتان
  • متيل اتيل كتون
  • سيكلو هگزانول
  • استون
  • يوتيل گليكول
  • اتيل گليكول
  • اتیل استات
  • بوتیل استات
  • متیل استات

 

تینر رنگ‌های مختلف

  • حلال برخی رنگ‌ها مانند رنگ‌‌های پایه آبی( پلاستیک و آکریلیک) آب است، یا به بیان دیگر تینر این رنگ‌ها، آب است.
  • تینر رنگ‌های رزین‌ روغنی تینر روغنی است.
  • تینر مخصوص رنگ‌های اپوکسی، تینر اپوکسی است.
  • تینر رنگ‌‌های پلی اورتان نیز تینر پلی اورتان است.
  • تینر رنگ‌های رزین نیتروسلولز(رنگ فوری) تینر‌‌های فوری هستند.
  • تینر رنگ‌های رنگ‌‌های کوره ای، تینر کوره‌ای است.

کاربرد تینر در صنعت

عموما از تینر برای حذف رنگ از روی سطوح و ابزار و تجهیزات مختلف مانند برس، غلطک، و سایر لوازم استفاده می‌کنند. اما از آن‌جایی که رنگ های پایه روغنی ویسکوزیته بالایی دارند، کاربرد‌شان در صنایع مختلف محدود می‌شود.

به همین دلیل، با ترکیب کردن تینر با رنگ های پایه روغنی، آن‌ها را رقیق‌تر از حالت اولیه کرده و برای رنگ‌آمیزی محیط مناسب می‌کند. تینر در تعیین زمان خشک شدن رنگ و همینطور خواص نهایی آن تأثیر بسزایی دارد.

انتخاب درست تینر و استفاده از مقدار کافی آن بر ویسکوزیته، سرعت خشک شدن، قابلیت اسپری، خاصیت برس خوری، و بسیاری از خواص دیگر رنگ‌ها تاثیر‌گذار است. با استفاده از مقدار کافی تینر می‌توان ویسکوزیته رنگ را کاهش داد و آن را در اپلیکاتور‌های اسپری رنگ استفاده کرد.

از دیگر کاربرد‌های ساده، اما مهم تینر این است که بعد از باز شدن درب رنگ، می‌توان با کمک آن از سفت شدن رنگ جلوگیری کرد.

رنگ های روغنی و پایه روغنی که گران‌روی بالایی دارند، نمی‌توانند در دستگاه پیستوله رنگ به شکل اسپری مورد استفاده قرار گیرند. بنابراین، با اضافه کردن تینر به آن‌ها، فاصله بین مولکول رنگ‌دانه‌ها افزایش داده می‌شود و می‌توان محلول رنگی به دست آمده را به صورت افشانه استفاده کرد.

این کار علاوه بر پیش‌برد امور، به لحاظ اقتصادی هم به نفع صنعتگران و فعالین حوزه نقاشی است. چون علاوه بر کاهش هزینه‌ها، سرعت کار را هم افزایش می‌دهد.

آشنایی با انواع فرمولاسیون های تینر‌های صنعتی

برخلاف باور عمومی تنها وسایل مورد نیاز برای نقاشی ساختمان یک سطل رنگ و یک قلمو نیست. از ابتدایی ترین ملزومات در نقاشی ساختمان تینر است که اغلب مردم با آن آشنایی کافی ندارند. در این مطلب قصد داریم در مورد تینر انواع آن و همینطور کاربرد آن در زمینه های گوناگون صحبت کنیم.

تینر ها را بر اساس قدرت حلالیت‌پذیری، سرعت تبخیر، نقطه جوش، و نقطه اشتعال به انواع مختلفی تقسیم می‌کنند. باید تیلر مناسب آن‌را انتخاب کرد.

تینر ها در انواع مختلفی موجودند که هر کدام از آن‌ها بر پایه تعدادی مواد معدنی ثابت ساخته شده‌اند. در واقع برای رنگ‌های تیلر ها مختلف، تینر‌های مختلف موجود است که بنا بر نوع و جنس رنگ، و مورد مصرف آن، می‌توان از تینر‌های متفاوت استفاده کرد.

فرمولاسیون تینر فوری

تینرهای فوری پر‌مصرف‌ترین تینر‌های موجود در بازارند که قدرت حلالیت‌شان به نسبت تینرهای آلکیدی بسیار بیشتر است. قدرت حلالیت و پاک‌کنندگی بالای تینر فوری باعث شده که از آن به‌عنوان محلول پایه در تولید بسیاری از مواد شوینده استفاده شود.

استون، پولیش بدنه خودرو، و حتی انواع مواد شوینده از زیر مجموعه‌های تینر فوری هستند. از ترکیب تینر فوری و رنگ چوب، برای رنگ‌آمیزی سطوح چوبی هم استفاده می‌شود.

 

مجموعه مهندسین مشاور یکی از فعال‌ترین مجموعه‌های مشاور، در زمینه فرمولاسیون و آموزش تولید انواع فرآورده‌های نفتی ، روانکار و  انواع گریس‌ و چسب های صنعتی  در خدمت شما عزیزان است.

 

فرمولاسیون تینر‌های آلکیدی

تینر آلکیدی یا تینر روغنی بر پایه حلال های هیدروکربنی طراحی شده و برای رنگ های روغنی یا آلکیدی مورد استفاده قرار میگیرد.

فرمولاسیون تینر‌های پلی‌اورتان

رنگ های پلی اورتان به دلیل ویسکوزیته بالا عموما زود‌تر از بقیه رنگ‌ها خشک می‌شوند. بنابراین تینر مورد نیاز این رنگ‌ها باید قدرت حلالیت کمتری داشته باشد. تینرهای پلی اورتان برای رقیق‌سازی رنگ های پلی اورتان مورد استفاده قرار می‌گیرند

فرمول تینر‌های اپوکسی

این تینرها که به تینر‌های پولی‌پوکساید هم معروفند، برای رقیق‌سازی رنگ های اپوکسی و شستشوی ابزار رنگ‌آمیزی و اسپری‌ها، مورد استفاده قرار می‌گیرند. تینر اپوکسی باعث کاهش ویسکوزیته رنگ اپوکسی می‌شود و با کمک آن می‌توان انواع رنگ و چسب اپوکسی را از روی سطوح مختلف پاک کرد.

فرمول تینر‌های سیلیکونی

تینر‌های سیلیکونی که برای رنگ‌های سیلیکونی مورد استفاده قرار می‌گیرند، عموما به عنوان پوشش‌های مقاومی برای حفاظت از خطوط لوله‌ها و یا کانال‌های فلزی، دودکش‌ها، لوله‌های اگزوز، و حتی بویلر‌ها استفاده می‌شوند.

فرمولاسیون تینر‌های شستشو

تینرهای شوینده در واقع همان تینرهای فوری هستند که با اضافه کردن مواد شیمیایی، قدرت حلالیت‌شان کاهش می‌یابد. از این تینرها برای شستشوی سطوح به منظور زدودن آلودگی‌ها استفاده می‌شود. استون، مایع دستشویی، و واکس داشبورد خودرو‌ها، از زیر مجموعه‌های تینرهای شوینده هستند.

 

 

فرمولاسیون تینر ترافیکی

در بحث رنگ های ترافیکی که معمولا رنگ های خط کشی سرد  و رنگ های چند جزئی و رنگ های الکیدی کلرو کائوچو از تینر مخصوص رنگ ترافیکی ( تینر ترافیکی ) استفاده می شود.مرجع اینکه چه حلال رنگ ترافیکی با چه رنگی استفاده شود شرکت های سازنده رنگ است.و ضمن این که مجاز به استفاده ازتینر یک سیستم پوششی برای سیستم پوششی دیگر نیستیم.باید این را هم عرض کنیم که تینر رنگ ترافیکی خیلی متفاوت تر از رنگ های جدولی یا ساختمانی است و قدرت فراری بالاتری دارد.

 

انواع فرمول  تینر رنگ ترافیکی

همانند تمامی محصولات دیگر در دنیای رنگ آمیزی , تینر رنگ های ترافیکی نیز از این قائده مستثنی نیست و با توجه به نوع رنگ ترافیکی موجود باید حلال رنگ ترافیکی مناسب با ویژگی های آن را استفاده و اعمال نمود. در ادامه با انواع تینر مخصوص رنگ  ترافیکی آشنا می شوید.

  • آلکید کلرو کائوچو

حلال ترافیکی آلکید کلروکائوچو جهت رقیق سازي رنگ ترافیک آلکید کلروکائوچو به منظور رسیدن به ویسکوزیته مناسب براي اعمال رنگ به کار میرود. همچنین این تینر براي شستشوي ابزار رنگ آمیزي و اسپري نیز قابل استفاده میباشد.

تینر ترافیک آکریلیک ترموپلاست را با رنگ سازگار آن مخلوط نموده و خوب هم بزنید تا ویسکوزیته مطلوب جهت اعمال رنگ بدست آید و رنگ کاملاً یکنواخت گردد. جهت کارآیی بهتر از تینر ارسالی همراه رنگ مورد نظر جهت رقیق سازي استفاده شود.

  •  اکریلیک ترموپلاست

حلال ترافیک آکریلیک ترموپلاست جهت رقیق سازي رنگ ترافیک آکریلیک ترموپلاست به منظور رسیدن به ویسکوزیته مناسب براي اعمال رنگ به کار میرود. همچنین این تینر براي شستشوي ابزار رنگ آمیزي و اسپري نیز قابل استفاده میباشد.

تینر ترافیکی آکریلیک ترموپلاست را با رنگ سازگار آن مخلوط نموده و خوب هم بزنید تا ویسکوزیته مطلوب جهت اعمال رنگ بدست آید و رنگ کاملاً یکنواخت گردد. جهت کارآیی بهتر از تینر ارسالی همراه رنگ مورد نظر جهت رقیق سازي استفاده شود.

ویژگی های حلال ترافیکی

  • شفافیت

  • قدرت بالای حلالیت

  • سرعت تبخیر تینر

  • قیمت مناسب

روش اجرا و شرایط نگهداری تینر ترافیکی

رنگ در صورت نیاز بایستی با حلال مناسب رقیق شده  ( حداکثر ۲ درصد وزن رنگ ) و با امکانات و تجهیزات مناسب اجراء شود. بعد از گذشت حداقل ۲ ساعت می­توان رنگ اصلی را اجراء نمود. جهت بازتاب مناسب رنگ به هنگام شب توصیه می شود از گلاسبید نوع Drop-On شفاف بی رنگ و بدون حباب به صورت روپاشی بر روی رنگ اجرا شده استفاده گردد.

این پوشش قابل اشتعال بوده و باید دور از شعله و حرارت باشد و نیز مجری موظف است ضمن مطالعه و رعایت شرایط MSDSاین محصول در هنگام مصرف از ماسک مخصوص و دستکش ایمنی استفاده نموه و در محیط­ هایی که از تهویه مناسب برخوردارند رنگ استفاده شود. در این صورت گارانتی این محصول مدت زمان ۲۴ ماه می باشد.

نکات قابل توجه تینر ترافیکی
  • قبل از خرید و اعمال تینر باید به نوع رنگ ترافیکی خود دقت نموده و تینر مناسب با آن را خریداری نموده.
  • برای رنگ روغنی تینر روغنی و برای رنگ پایه حلال تینر مخصوص به خود ان وجود دارد.
  • عدم استفاده بیش از حد از تینر زیرا استفاده بیش از اندازه باعث خراب شدن رنگ می باشد.
  • اگر از پیستوله رنگ پاش استفاده می کنید تا حد کافی رقیق کنید.
  • استفاده از وسایل استاندارد و ایمنی هنگام استفاده از تینر
  • مخلوط کردن آرام و رقیق سازی به اندازه

 

آموزش تولید حلال رنگ ترافیکی

حلال رنگ ترافیکی از ترکیبات مخلفی تولید می شود. که معمولترین ترکیبات ان از زایلن و تولوین و استون (ماده فرار) و ترکیلباتی مانند متانول می باشد. توجه به خواسته مشتری می توان تغییرات جزئی نیز نمود و ترکیبات ان را کم و زیاد کرد. مثلا اگر کسی بخواه رنگ دیر یا زود خشک شود نیز ترکیبات فرار را می توان اضافه یا کم کرد. این حلال در هوای سرد دیر تر خشک می شود. حلال رنگ کلرو کائوچو که مختص مناطق مرطوب است با رنگ اکریلیک ترموپلاست متفاوت می باشد.

فرمولاسیون و آموزش ساخت حلال رنگ ترافیکی

به حلال رنگ ترافیکی تینر هم گفته می شود چرا که این نوع مایع یا رقیق کننده برای انواع رنگ با فرمول سنگین کاربرد دارد.و برای رقیق سازی  رنگ سرد ترافیکی اکریلیک ترموپلاست به منظور رسیدن به ویسکوزیته مشخص بکار می رود.

و گرانتر از حلال ها یا تینر های معمولی است .در ضمن یاد اور می شود که برای هر نوع رنگ خط کشی با تولید کننده متفاوت تینر مخصوص به خود ان وجود دارد. استفاده از تینر یه شرکت تولیدی برای یک رنگ با فرمول مشخص برای رنگ ترافیکی شرکت ثانوی با فرمول متفاوت اصلا قابل توجیه نیست.

و اجازه چنین کاری نداریم. سعی کنید از تینر مخصوص به خود رنگ استفاده کنید و استفاده از بنزین و حلال های دیگه نظیر تینر فوری و  سبب پوسیده شدن رنگ خط کشی و محو شدن ان بعد از اجرا می شود. و تعهد شما برای کارفرما زیر سوال می رود.

 

آموزش تولید تینر

نکات ایمنی کار با تینر
  1. نکات ایمنی در استفاده از حلال رنگ ترافیکی:
  2. درصورت تماس با چشم ، چشم ها را با اب سرد بشورید.
  3. در هنگام استفاده از محلول حتما دستکش دست بزنید.
  4. این محصول را حتما درفضای باز استفاده کنید
  5. این محصول غیر قابل خوردن است.
  6. انبار داری حلال رنگ ترافیک
  7. از استنشاق ان برای مدت طولانی پرهیز شود
  8. قبل از استفاده از تینر حتما برگه ایمنی ان را مطالعه کنید.
  9. اتشگیر بوده و از کار کردن در مجاورت شعله یا حرارت خود داری شود.
  10. به دور از حرارت و رطوبت و تابش مستقیم نور خورشید نگه داری شود .
  11. اگر دمای محیط خوب باشد تا ۱۲ ماه پس از تولید قابل نگه داری است.
  12. هنگام کار با تینر نیز مانند سایر تجهیزات صنعتی نیاز دارید تا نکات ایمنی را رعایت کرده و تا حد ممکن از آسیب جلوگیری کنید
  13. وسایل حفاظت شخصی در زمان استفاده و کار با تینر، شامل دستکش،  عینک  و غیره هستند.
  14. علاوه‌براین بهتر است تینر در فضای باز یا دارای تهویه مناسب استفاده شود تا نانو ذرات دی‌اکسیدکربن از طریق دستگاه تنفسی جذب بدن نشود.
  15. به دلیل قابل اشتعال بودن این مایع، حتما کپسول اطفاء حریق در محل استفاده وجود داشته باشد.
  16. ظرف تینر را هرگز تا انتها پر نکنید.
  17. تینر ماده‌ای شیمیایی و سمی است، آن را روی زمین و یا در چاه فاضلاب نریزید.

 

 

 

آموزش تولید تینر /فرمول انواع تینر

 

 

 

 

ایجاد خط تولید تینر فوری

یکی از پر فروش ترین محلول های رقیق کننده تینر فوری می باشد، چون برای رقیق سازی رنگ‌ های هواخشک، رنگ‌ های سیلر، کیلر و نیترو سلولزی استفاده می شود. تینر فوری سرعت بسیار بالایی در تبخیر دارد به همین جهت عموم مردم آن را با نام تینر فوری می شناسند. تینر های فوری به انواع مختلفی از جمله ۱۰۰۰۰، ۱۲۰۰۰، ۱۵۰۰۰، ۲۰۰۰۰، ۳۰۰۰۰، ۳۰۰۰۰، ۴۰۰۰۰، ۶۰۰۰۰  تقسیم و کارخانه فاتح فام تولید می شوند.

تینر فوری بدون رنگ و با بوی بسیار تندی همراه است که به شما توصیه می کنیم از این محلول در فضا در بسته استفاده نکنید. تینر فوری را هرگز نباید در فاضلاب ریخت، چون یک زباله خطرناک بوده و اگر به درستی دفع نشود می تواند محیط را آلوده کند.

ویژگی های فرمولاسیون تینر فوری در مهندسین مشاور

 

  • سرعت تبخیر مناسب
  • قدرت حلالیت بالا
  • سازگاری با نوع رنگ
  • شفافیت و عدم کدری
  • نداشتن بوی تند
  • سرعت تبخیر بالا
  • بدون مواد معلق

 

کاربرد تینر فوری

تینر فوری یا تینر نقاشی کاربردهای زیادی دارد اما مهمترین کاربرد آن حل کردن و رقیق کردن رنگ می باشد. یکی دیگر از کاربرد های تینر شستشو وسایل نقاشی ساختمان و ادوات و تجهیزات صنعتی می باشد. از جمله کاربرد دیگری که تینر فوری دارد مخلوط کردن انواع رنگدانه و پودر ها در رزین رنگ می باشد که بدون تینر حل کردن این پودر ها امری محال می باشد. به عبارت دیگر حلالیت پودرها در رزین های مختلف به تینر فوری وابستگی دارد.

۴ مورد از مهمترین کاربرد های تینر فوری

  • رقیق سازی رنگ‌ها،
  • شستشوی ابزارهای صنعتی،
  • تمیز کردن ابزارهای آغشته به رنگ،
  • جلوگیری از سفت شدن رنگ‌ در هنگام باز ماندن در رنگ.

 

رنگ آمیزی: تینر به رنگ اضافه می شود تا نازک تر و راحت تر اجرا شود. این کمک می کند تا رنگ راحت تر جریان یابد و به طور یکنواخت روی سطح صاف شود. تینر معمولاً با رنگ های روغنی، لعاب ها و لاک ها استفاده می شود.

تمیز کردن: تینر همچنین به عنوان یک عامل تمیز کننده برای از بین بردن رنگ و سایر پوشش ها از سطوح، ابزار و تجهیزات استفاده می شود. تینر در شکستن و حل کردن این مواد موثر است و تمیز کردن آنها را آسان تر می کند.

تعمیر خودرو: تینر در تعمیر خودرو برای تمیز کردن و آماده سازی سطوح برای رنگ آمیزی استفاده می شود. همچنین می توان از آن برای نازک کردن رنگ ها و پوشش های خودرو استفاده کرد.

کاربردهای صنعتی: تینر در کاربردهای مختلف صنعتی از جمله در ساخت چسب ها، پوشش ها و درزگیرها استفاده می شود. همچنین می توان از آن برای تمیز کردن تجهیزات و ماشین آلات صنعتی استفاده کرد.

نکته مهم : در حالت ایده آل، رنگ و تینر باید به نسبت ۳ به ۱ مخلوط شوند. توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از تینر فوری باعث کاهش کیفیت ترکیب نهایی می شود. در زمان تهیه این مخلوط دمای اتاق باید حدود ۲۵ درجه سانتیگراد باشد. تینر نقاشی را مخلوط کرده و به آرامی رنگ کنید و از ظروف چوبی استفاده کنید.

 

فرمولاسیون انواع تینر فوری

تینر ها به چند دسته از جمله؛ ۱۰۰۰۰، ۱۲۰۰۰، ۱۵۰۰۰، ۲۰۰۰۰، ۳۰۰۰۰، ۳۰۰۰۰، ۴۰۰۰۰، ۶۰۰۰۰ دسته بندی می‌شوند.

این اعداد و واحد ها برای تینر ها مانند قراردادی هستند که با توجه به آن ها، متوجه نوع فرمولاسیون آنها می‌شویم. مهم ترین نکاتی که باید بدانید انواع رنگ های تینر، درصد خلوص آنها، کیفیت نظافت و تمیزی ظروف و بسته بندی آن ها است. همچنین به عنوان یک رقیق کننده فوری برای رنگ های نیتروسلولزی، دزگیرها و کشنده ها استفاده می شود. ترکیبات اصلی این ماده شیمیایی هوای سفید و استون است.

فرمولاسیون تینر فوری ۲۰۰۰۰

تینر (thinner) ماده‌ای شیمیایی است که معمولاً از آن برای رقیق کردن رنگ‌های پایه روغنی استفاده می‌شود. علاوه بر این می‌توان برای پاک کردن رنگ و لوازم و ابزار رنگ‌آمیزی نیز از تینر استفاده کرد. تینرها انواع گوناگونی دارند که از جمله آن‌ها می‌تواند به تینر فوری، روغنی، پلی اورتان، اپوکسی، و سیلیکونی اشاره داشت. از تینرهای فوری در صنایع گوناگونی از جمله رنگ‌کاری چوب و مبلمان استفاده می‌شود. تینرهای فوری از نظر فراریت به دسته‌های گوناگونی تقسیم شده و طبق قرارداد قبلی کدگذاری می‌شوند. از تینر ۲۰۰۰۰ معمولاً برای رنگ‌های اتومبیل استفاده می‌شود. هر اندازه رقم کد تینر بزرگ‌تر باشد، قدرت حل‌کنندگی تینر نیز بیش‌تر خواهد بود.
تینر فوری ۲۰۰۰۰ در بسته‌بندی‌های ۱، ۴، ۲۰، و ۲۲۰ لیتری تولید و عرضه می‌شود. از دیگر کاربرهای تینر ۲۰۰۰۰ می‌توان به شستشوی مجموعه سوخت‌رسانی و سوخت‌پاشی خودرو اشاره داشت. می‌توان به ازای هر ۶۰ لیتر بنزین از ۱ لیتر تینر فوری ۲۰۰۰۰ به عنوان مکمل استفاده کرد. بهتر است در انتخاب تینر علاوه بر نوع رنگ مورد استفاده به سمیت، سرعت تبخیر، نقطه جوش، و نقطه اشتعال نیز توجه داشته باشید.

ویژگی های فرمول تینر فوری ۲۰۰۰۰ در مهندسین مشاور

  • نوعی حلال صنعتی است
  • دارای قابلیت حل کردن رنگ‌های فوری
  • پایداری مناسب
  • سرعت تبخیر مناسب
  • فاقد بوی زننده‌
  • درجه سمیت پایین

کاربرد های تینر فوری ۲۰۰۰۰

  • رقیق سازی رنگ‌های اتومبیل
  • رنگ‌های فوری
  • رنگ‌های نیم پلی استر
  • رنگ‌های کیلر دو قلو

تینرهای فوری از نظر قدرت اکتیویته و حلالیت در طیف‌های متفاوتی از کدهای ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰۰ دسته بندی می‌شوند. تینر فوری ۵۰۰۰ ضعیف‌ترین تینر و تینر ۶۰۰۰۰ قوی‌ترین تینر موجود در بازار است با این حساب می‌توان گفت قدرت حلالیت تینرهای فوری چیزی میان این دو است. به همین خاطر از این تینر عموما برای رقیق سازی‌ رنگ‌های فوری، صنعت خودروسازی و رنگ‌های سیلر و کیلر استفاده می‌شود. اگر بر روی ظرف تینر ۲۰۰۰۰ نام نام تینر فوری لوساید به چشم بخورد، این نوعی تینر فوری ۲۰۰۰۰ بدون الکل بوده که ترکیبات آن متفاوت با تینر ۲۰۰۰۰ معمولی است. از این تینر علاوه بر رقیق سازی رنگ‌های فوری می‌توان برای رقیق کردن رنگ‌های پلی یورتان نیز استفاده کرد.

فرمولاسیون و آموزش تولید انواع تینر

 

فرمول تینر ۱۰۰۰۰

در صنایع رنگ سازی از حلال های آلی شیمیایی برای رقیق کردن رنگ ها و یا حلال شستشوی خطوط تولید رنگ و محفظه های نگهداری رنگ استفاده می شود. تینرهای فوری در صنعت رنگ کاری چوب و صنعت مبلمان بیشترین استفاده را دارند. رنگ ها و پوشش دهنده های سلولزی فوری چوب با استفاده از تینر های فوری با درجه بندی های مختلف رقیق می شوند. در فرایند تولید تینرها ابتدا باید به قابلیت حل کردن رنگ های فوری توجه داشت. چون محصول نهایی مانند مبلمان به مصارف خانگی و صنعتی مربوط است. بنابراین تینرهای فوری لازم است نرخ تبدیل مناسبی داشته باشند و میزان سمیت آنها کم بوده و بوی مطلوب و پایداری مناسب داشته باشند.

ویژگی های فرمولاسیون تینر ۱۰۰۰۰

  • بین ذرات رنگ فاصله یکنواختی وجود دارد.
  • در ایجاد حباب جلوگیری می کند.
  • در هوا ذرات کمتری ایجاد می شود.

کاربرد های تینر ۱۰۰۰۰

  • قدرت حلالیت مناسبی دارد.
  • کدری و شفافیت ندارد.
  • سرعت تبخیر مناسبی دارد.

تفاوت فرمولاسیون تینر ۱۰۰۰۰ با فرمولاسیون تینر ۲۰۰۰۰

تینر فوری ۱۰۰۰۰ در بسیاری از خواص رنگ مثل قابلیت اسپری شدن، قابلیت برش کاری و غلظت رنگ یا سرعت خشک شدن موثر است. در نتیجه در زمان انتخاب یک تینر مناسب باید به موارد مختلفی توجه کرد. تولید کنندگان انواع تینر های فوری دارای یک استاندارد واحد نیستند. در نتیجه طیف گسترده ای از انواع تینر در بازار پیدا می شود که تینر ۱۰۰۰۰ و ۲۰۰۰۰ یکی از این دسته بندی ها به شمار می آید. تینر ۱۰۰۰۰ از قدرت حلالیت یا رقیق کنندگی کمتری در مقایسه با تینر های ۲۰۰۰۰ برخوردار است. ولی قابلیت رقیق کنندگی آن نسبت به تینر ۵۰۰۰ یا ۷۰۰۰ بیشتر است.

فرمولاسیون تینر فوری ۱۲۰۰۰

ویژگی های فرمول تینر فوری ۱۲۰۰۰ در مهندسین مشاور

  • برای رقیق کردن رنگ کاربرد دارد.
  • بر پایه تیلروسلولز است.
  • بهترین مواد در این تینر استفاده می شود.
  • بر اساس آب و هوای بومی ساخته می شود.

کاربرد تینر فوری ۱۲۰۰۰

  • نیم پلی استر.
  • سیلر و کلیر فوری.
  • بتونه فوری و نیم پلی استر مات و براق.
  • آستر اتومبیلی.

فرمول تینر ۶۰۰۰۰

ویژگی های فرمولاسیون تینر ۶۰۰۰ در مهندسین مشاور

  • این تینر شفاف است.
  • بدون بوی زننده است.
  • بدون مواد معلق است.
  • قدرت حلالیت بالایی دارد.
  • براقیت بالایی دارد.
  • در شرایط آب و هوایی مختلف قابل استفاده است.

 

نکات مهم  هنگام استفاده از تینر فوری

برای گرفتن نتیجه خوب و قابل قبول حتما به نکات زیر توجه کنید:

  1. هرگز از رنگ سرد استفاده نکنید زیرا ممکن است بر ضخامت و روند کار تأثیر بگذارد.
  2. تینر باید با رنگی که در دمای اتاق ذخیره می شود مخلوط شود.
  3. در حالی که تینر را به رنگ اضافه می کنید، با یک چوب یا قاشق رنگ را هم بزنید.
  4. قبل از شروع، با استفاده از دو لایه روی سطح، مخلوط را تست کنید. اطمینان حاصل کنید که رنگ زیاد نیست.
  5. دقت کنید پس از خرید تینر مناسب، درصد ترکیبی آن را رعایت نمایید. درصد ترکیب رنگ و تینر باید متناسب باشد.
  6. اگر از تینر بیش از حد استفاده نمایید، رنگ شما کم رنگ خواهد شد. در نتیجه قادر به پوشاندن سطح نخواهد بود و شره می کند.
  7. به آرامی مخلوط کنید و اطمینان حاصل کنید که تینر فوری به درستی مخلوط شده است.
  8. اگر تینر را به رنگ اضافه کرده اید و هنوز هم خیلی غلیظ است، سعی کنید کمی آب به آن اضافه کنید، فقط اگر این رنگ لاتکس باشد.
  9. هرگز تینر رنگ را نباید برای مدت طولانی باز نگه دارید، زیرا تبخیر می شود.

 

 

دسته بندی فرمول تینرهای فوری در مهندسین مشاور

  • تینرهای فوری از نظر قدرت حلالیت رزین نیتروسلولز، توسط گستره ای از کدها از ۵۰۰۰ الی ۶۰۰۰۰ دسته بندی میشود.
  • تینر ۵۰۰۰ فوری معمولا ارزانترین و ضعیف ترین تینر فوری میباشد.
  • تینر ۶۰۰۰۰ فوری گرانترین و قویترین تینر فوری میباشد.
  • تولید کنندگان تینرهای فوری معمولا از یک استاندارد واحد استفاده نمیکنند، و همین امر سبب میشود تا تینر های با کدهای مشابه تولید کنندگان، متفاوت باشند. از اینرو بطور کلی میتوان تینرهای فوری را به هفت دسته زیر تقسیم کرد:
  1. تینر شست و شو ۵۰۰۰ الی ۷۰۰۰ ( چربی گیر)
  2. تینر فوری ۱۰۰۰۰ (رنگهای فوری و بتونه فوری، نیم پلی استر، سیلر و کیلر)
  3. تینر فوری ۱۲۰۰۰ (رنگهای فوری رویه و بتونه فوری، نیم پلی استر مات و براق، سیلر و کیلر، آستر اتومبیلی)
  4. تینر فوری ۱۵۰۰۰ اتومبیل (رنگهای فوری و بتونه فوری، نیم پلی استر، رنگهای اتومبیل و کیلر دوقلو)
  5. تینر فوری ۲۰۰۰۰ (رنگهای فوری ، نیم پلی استر، رنگهای اتومبیل و کیلر دوقلو)
  6. تینر فوری لوساید یا تینر فوری ۲۰۰۰۰ بدون الکل (رنگهای فوری، نیم پلی استر، رنگهای پلی یورتان، رنگهای اتومبیل و کیلر دوقلو)
  7. تینر فوری لوساید ۳۰۰۰۰

 

عدد قرار گرفته در کنار نام تینرهای معرف 

اگرچه می توان ریشه هایی برای این نامگذاری ها (مثلاً تینر B ۱۰۰۰۰ معمولی ، ۱۰۰۰۰A ممتاز ، ۱۵۰۰۰ ، ۲۰۰۰۰ و …) پیدا کرد ، اما در منابع علمی ذکر شده است که این اعداد به صورت قراردادی تعریف شده و هرچه این عدد بزرگتر باشد ، کیفیت و قدرت حل مورد نظر ما نیز افزایش می یابد .

به طور مثال در مواردی که قصد اعمال اکلیل فلزی طلایی رنگی را روی سطحی داریم ، استفاده از تینر فوری لوساید ۲۰۰۰۰ به عنوان حلالی قوی در دستور کار قرار می گیرد .

کلام آخر

مهترین فاکتور انتخاب تینر فوری، قدرت حلالیت تینر میباشد. اینکه تینر چه مقدار از یک پوشش دهنده را با چه سرعت و شرایط فیزیکی در خود حل کرده و پس از حل نمودن چه ویسکوزیته ای (گرانروی) در حالت محلول ایجاد میکند، میتواند به عنوان معیاری از قدرت تینر فوری در نظر گرفته شود. تینر فوری در رنگکاری مصنوعات چوبی به عنوان رقیق کننده و تنظیم کننده ویسکوزیته و تشکیل دهنده فیلم نازک پلیمری در رنگهای فوری چوب و اتومبیل است. رزین هایی که به عنوان پوشش دهنده در رنگهای ساختمانی، پوشش دهنده های چوب، اتومبیل و قطعات صنعتی استفاده میشود، متفاوت میباشند. از اینرو تینری که قابلیت حل کردن این نوع رزین را داشته باشد و بو و خواص و قیمت مناسب داشته باشد متفاوت هستند. تینرها به پنج دسته تقسیم میشوند. که عبارتند از: تینر فوری، تینر روغنی، تینر اپوکسی، تینر پلی یورتان و تینر سیلیکونی.

 

گروه مهندسین مشاور مفتخر است در زمینه ی ارایه ی آموزش تولید تینر /فرمول انواع تینر در قالب فرمولاسیون و روش تولید در خدمت علاقمندان به تولید می باشد .

 

برای فرمولاسیون محصول مد نظر خود فقط یکبار هزینه کنید .فرمولاسیون های ارايه شده توسط گروه مهندسین مشاور قابل رقابت با برترین برندهای داخلی و خارجی می باشد. 

 

برای تهیه فرمول انواع تینر با ما در تماس باشید

 
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *