فرمولاسیون شامپو بدون پارابن/فرمول شامپو فاقد پارابن

شرکت مهندسین مشاور ، ارایه دهنده ی فرمولاسیون انواع محصولات شوینده با بهترین کیفیت و مقرون بصرفه برای تولید کننده در خدمت شما علاقه مندان به تولید می باشد و شما را در روش تولیدفرمولاسیون شامپو بدون پارابن/فرمول شامپو فاقد پارابن همراهی می کند.

شامپوها معمولا از دو قسمت عمده تشکیل شده است:

۱٫ جزء اصلی یک شامپو، مواد فعال کننده سطحی آن است.

۲٫ بقیه اجزاء به عنوان افزودنی به شامپو اضافه می شوند.

 

فرمولاسیون شامپو فاقد پارابن

 

پارابن ها ، محصولات آرایشی و بهداشتی و شامپوهای حاوی پارابن این روزها سر و صدای زیادی بپا کرده اند.
برخی از مواد محافظ میکروبی مورد استفاده در شامپوها عبارتند از:
متیل پارابن، بوتیل پارابن، پروپیل پارابن، فرمالدئید، هیدروکسی بنزوات، فنیل مرکوریک استات،
فنیل مرکوریک نیترات، آلکیل آنیزول ها، آلکیل کرزول ها، برونوپول، کلرو سالیسیلانیلیدها و نمک های دهیدرواستیک اسید.

ویژگی های فرمولاسیون شامپو بدون پارابن/فرمول شامپو فاقد پارابن

  •  فاقد انواع پارابن ها هستند
  • بجای پارابن، از نگهدارنده های ایمن که مورد تایید FDA و سازمان بهداشت ایران هستند، استفاده میشود.
  •  در فرمولاسیون این شامپو از سولفات های مضر و محرک که موجب بدحالت شدن مو، آسیب دیدن ساقه مو و حساسیت پوست سر می شود استفاده نشده است.
  • دارای تاثیرگذاری دومرحله ای (آماده سازی اولیه پوست برای جذب و در نهایت جذب از طریق مسامات پوستی)

 

 

آشنایی با تاریخچه پیدایش انواع پارابن ها

پارابن ها از پرکاربردترین دسته های مواد نگهدارنده هستند.
نگهدارنده ها یا پرزرواتیوها (Preservatives) به موادی اطلاق می­شود که
جهت محافظت از آلودگی میکروبی یک محصول غذایی یا دارویی در دوره نگهداری محصول و در هنگام مصرف، در فرمولاسیون آن محصول استفاده میگردد.

پارابن ها نخستین بار در حدود ۸۵ سال پیش معرفی شدند و به سرعت به یکی از پرمصرف ترین نگه دارنده ها تبدیل شدند.
واژه پارابن (Paraben) مخفف پارا هیدروکسی بنزوئیک اسید (para Hydroxybenzoic Acid) است.
از نگاه شیمیایی، پارابن ها خانواده ای از استرهای آلکیل پاراهیدروکسی بنزوئیک اسید هستند.
۴ استر مهم و پرکاربرد شامل متیل پارابن­، اتیل پارابن، پروپیل پارابن، و بنزیل پارابن می باشند.
بوتیل پارابن و ایزوبوتیل پارابن نیز در این دسته قرار می­گیرند که کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.

پارابن یکی از ترکیبات شیمیایی رایج در محصولات آرایشی و بهداشتی است که
از دهه ۱۹۵۰ میلادی برای مبارزه با رشد باکتری‌ها و افزایش ماندگاری این محصولات استفاده می‌شود.

دلیل استفاده نگهدارنده ها از جمله پارابن در شامپوها

 

شامپوها فرآورده های حاوی آب هستند و بسیار مستعد رشد میکروارگانیسم ها،
لذا اضافه نمودن مواد محافظ میکروبی از ضروریات این فرآورده هاست.

انتخاب نوع پارابن در یک محصول بستگی به عوامل مختلفی دارد.
جایگزینی گروه­های شیمیایی مختلف سبب تغییر در حلالیت و تغییر در طیف اثر میکروبی پارابن­ها می شود.
بطوری که هرچه طول زنجیره آلکیل افزایش پیدا می­کند، حلالیت ماده در آب کاهش و حلالیت در روغن­ها و حلال­های آلی افزایش می­یابد.

طبق آمار این ماده در ۸۵ درصد از محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
علت این گستردگی مصرف، قیمت کم و موثر بودن آن است و طولانی بودن تاریخچه مصرف به نوعی تایید کننده ایمن بودن پارابن است.
اما در سال‌های اخیر نگرانی‌هایی درباره استفاده از این ماده و تاثیر آن روی بدن شکل گرفته است که
باعث شده تولید کننده‌های مختلفی درجهان به تولید محصولات فاقد پارابن روی آورند.

معمولا متیل پارابن در محصولات با پایه روغن در آب (O/W)
و پروپیل پارابن در محصولات با پایه آب در روغن (W/O) بکار میروند.

هرچه حلالیت در فاز چربی افزایش یابد، عبور آن از بافت اپیدرم پوست زیادتر میشود.
بنابراین نفوذ پوستی پارابن های با طول زنجیره بلندتر به پوست بیشتر است.
علاوه بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، این استرها طیف اثرات ضد میکروبی متفاوتی هم دارند.

 

پارابن (Paraben) چیست؟

این ماده به طور وسیعی در مواد آرایشی استفاده می شود،

نوعی نگهدارنده محسوب می شود که از رشد میکروب ها جلوگیری می کند.

همیشه روی برچسب لوازم آرایشی به دنبال واژه paraben یا عبارت های propylparaben و ethylparaben باشید،

زیرا این مواد شیمیایی می توانند باعث اختلالات غددی و هورمونی شوند.

پارابن یک نگهدارنده است که در اغلب شامپوها و نرم کننده ها استفاده میشود که بررسی ها نشان میدهد پارابن ها قابلیت سرطان زایی دارند.

در مطالعه ای که در سال ۲۰۰۴ انجام گرفت، پارابنها در مقدار کم در تومورهای سرطان پستان یافت شده اند.

با توجه به اینکه این مواد ساختارهای شبه استرو‍ژنی دارند، بروز این عارضه را محتمل میکند.

از طرفی گزارش های متعددی از واکنشهای حساسیتی فوری نوع ۱ مثل کهیر و واکنشهای حساسیتی تاخیری نوع ۴ مثل درماتیت تماسی با کاربرد فرآورده حاوی پارابن روی پوستهای بسیار حساس و آسیب دیده منتشر شده است.

 

چرا در یک محصول از چند نوع نگه دارنده استفاده میشود؟

از نظر اثرات ضد میکروبی، پارابن­ها طیف اثر وسیعی علیه انواع باکتری­ها و قارچ­های پاتوژن دارند.
طیف اثر ضد میکروبی این مواد با افزایش طول زنجیره آلکیل افزایش می­یابد.

معمولاً برای رسیدن به اثر محافظتی بیشتر و طیف اثر وسیع تر از ترکیب چند نوع پارابن­ مانند متیل و اتیل در فرمولاسیون استفاده می شود.
به طور کلی پارابن­ها روی قارچ­ها مؤثرتر بوده و در بین باکتری­ها اثرات ضد میکروبی بیشتری روی باکتری­های گرم مثبت دارند.
برخی میکروارگانیسم­های گرم منفی با تولید آنزیم­های خاص، پارابن­ها را تخریب می­کنند و نسبت به آن­ها مقاوم شده­ اند.
به خاطر اثر کم این دسته از نگهدارنده ها روی سودوموناس، پارابن ها را با مواد باکتریوسید دیگر مثل ایزوتیازولیدون­ها و فنوکسی اتانول همراه می­کنند.

 

پارابن در چه محصولاتی استفاده میشود؟

 

پارابن­ها در انواع محصولات آرایشی و بهداشتی مثل شامپوها، مرطوب کننده­ ها، ژل­های شستشو
خمیردندان­ها، محصولات زیبایی و همچنین در انواع محصولات دارویی موضعی و تزریقی و انواع غذاها به کار می­روند.
به طوری که در گفته می­شود پارابن­ها در بیش از ۹۰ درصد محصولات آرایشی و بهداشتی وجود دارند.

 

در مطالعه­ ای که در ایالات متحده آمریکا صورت گرفته میزان تماس هر فرد با پارابن­ها در هر روز ۷۶ میلی گرم است
که ۵۰ میلی گرم آن مربوط به محصولات آرایشی بهداشتی، ۲۵ میلی گرم داروها و ۱ میلی گرم مربوط به مواد غذایی است.

محصولاتی که بیشترین مقدار پارابن را دارا میباشند

دئودورانت‌ها و ضدعرق‌ها از منابع مهم پارابن به شمار می‌روند؛

 

سخن آخر

 

شرکت  مهندسین مشاور مفتخر است در زمینه ی ارایه ی فرمولاسیون ”فرمولاسیون شامپو بدون پارابن/فرمول شامپو فاقد پارابن ” در قالب فرمولاسیون و روش تولید  و ایجاد خطوط تولید در خدمت علاقمندان به تولید می باشد .

 

برای فرمولاسیون محصول مد نظر خود فقط یکبار هزینه کنید .فرمولاسیون های ارايه شده توسط گروه مهندسین مشاور قابل رقابت با برترین برندهای داخلی و خارجی می باشد. 

  برای ارایه ی فرمولاسیون شامپو بدون پارابن/تولید انواع شامپو با ما در تماس باشید …

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *